Grupp: Huvudforum

Safe at Sea inför stora genombrott!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-03-02 23:40:09

Så långt som Safe at Sea nu kommit i samarbetet med BP är mycket större än marknaden inser. På stämman i torsdags blev det än tydligare hur allt gått till när det gäller BP. VD berättade om hur BP upptäckt en stor brist i sitt räddnings-/säkerhetssystem.

För 2 år sedan föll en arbetare ner i vattnet vid en oljeplattform. Man har alltid trott att om detta skulle hända så skulle denna då driva ut från området under plattformen till fritt/öppet vatten, tyvärr blev det tvärtom - arbetaren fastnade under plattformen pga strömmar. Det man då tvingades göra var att skicka in sin minsta räddningsbåt med en 4 man stor besättning. Det gick så pass illa att när denna räddningsbåt med 4 pers ombord kom in under plattformen - då fastnade den!

Den nya situationen var då att istället för 1 person så var nu 5 st utsatta för livsfara!

Efter denna ytterst allvarliga situation så insåg BP att man behövde hitta ett nytt alternativ. Detta världsledande bolag sökte över hela världen efter något som kunde hjälpa dom för att kunna rädda arbetare i alla situationer.

Till slut fick BP upp ögonen för Rescuerunner från Safe at Sea.

Sedan har följande hänt, som berättades på stämman:

* BP kontaktade Safe at Sea med intresse för Rescuerunner. Safe at Sea fick då först genomgå en period av dokumentation och olika frågor från BP gällande Rescuerunner. BP är mycket noggranna.

Resultatet blev att Safe at Sea fick en chans att visa upp Rescuerunner för BP i det som kallas FAS1-test. Det gick så pass bra att man från BP:s sida ville gå vidare till FAS2-test.

* BP har aldrig gett "go-ahead" till något annat bolag än Safe at Sea. Detta FAS2-test är det absolut viktigaste och mest avgörande av alla tester innan ev order kommer från BP, som blir aktuellt glest efter ett ev FAS3-test ute vid olje-plattform.

FAS2-testet är viktigt därför att det genomförs inför de högsta ansvariga på BP:s säkerhets/räddningsavdelning, alla de viktiga VIP:personerna inkl de som håller i pengarna och det är viktigt iom att det utförs vid förutsättningar som i stort är identiska med de som råder vid olje-plattformar.

I Safe at Sea:s fall var det också så att vissa skeptiker från BP var närvarande. Testet gick lysande och skeptikerna hade efter uppvisningen ställt sig upp och vänt sig mot VD:n Kaj Lehtovaara och sagt att: "-Vi var skeptiska inför detta, men efter det vi idag fått se så är vi frälsta!"

Det hade inte kunnat gå bättre, ej heller gett bättre respons.

Beskeden från BP efter FAS2 var mycket tydliga. Man uppmanade Safe at Sea att förbereda inför tester "on-site" vid plattformar. Dessutom bekräftades det från FAS2 att BP och Safe at Sea tillsammans skall se över möjligheterna för installation inkl sjösättningsalternativ av Rescuerunner på BP:s Rescue Vessels!

* För att ett FAS3-test skall få äga rum "on-site" vid BP:s plattformar så måste det tas ett beslut om godkännande för detta i BP:s ledning. Detta möte äger rum den 6/3, nu på torsdag. När detta meddelades för en vecka sedan så var beskedet från BP:s sida till Safe at Sea att "förbereda för FAS3 'on-site' ".

Det blir oerhört intressant att följa utvecklingen under kommande vecka. Alla signaler tyder på ett "go-ahead" för FAS3-test. Det skulle vara det enskilt största som hänt i Safe at Sea:s historia.

Om marknaden insåg vad som nu står för dörren så hade vi nog nu redan haft en kurs på minst den dubbla, över 50 SEK. Efter besked från BP på torsdag tror jag vi går mot ca 200 MSEK i BV motsvarande kurs på ca 90 SEK.

Potentialen på lite längre sikt är betydligt större då Rescuerunner kan komma att sätta en ny "Golden Standard" inom offshore-verksamheten i världen.

Som sagt så har aldrig någon tidigare nått till FAS2-test: Safe at Sea "frälste" skeptiker från BP i just FAS2.

Ett "go-ahead" för FAS3 på torsdag är i det närmaste att likställa vid order på Rescuerunner från BP!

120 Rescue Vessels från BP är då aktuella för minst 1 Rescuerunner.

Det intressanta är att hela offshore-industrin har samma brist i sina räddningsalternativ för nödställda under en olje-plattform. Det finns inget annat alternativ än Rescuerunner. Då skall hela branschen följa "Best Practice", vilket då BP bevisat att just Rescuerunner är!

Då handlar det om en potential som handlar om tusentals Rescuerunner. Det finns bara i Nordsjön ca 450 st olje-plattformar och över hela världen över 3000 st totalt!

Ett bevis för att det råder en brist hos bolag med oljeplattform just när nödställda hamnar i vattnet, är att just Safe at Sea:s samarbete med BP gett möjligheter på annat håll.

Som ett exempel kan nämnas det Mexikanska statliga olje bolaget PEMEX. Man vill från PEMEX både bli återförsäljare som att använda Rescuerunner själva!

Dessutom framkom det på stämman in en rad nya genombrott inom kort och flera specifikt spännande och stora orders inte ligger långt borta!

Jag är övertygad om att aktien snart passerar 50 SEK, men att den skall betydligt högre upp när dessa triggers kommer.

Lägger nedan in min sammanfattning från en mycket positiv bolagsstämma i torsdags, helt klart ännu bättre och positivare än jag vågat hoppas på!:

Från i torsdags den 27/2:

Har idag deltagit på bolagsstämman i Safe at Sea. Mycket positivt framkom, däribland en hel del matnyttigt.

Det står helt klart att Safe at Sea står inför en rad genombrott där det på alla områden finns mycket stor potential.

Redan i närtid räknar jag med att en rad positiva besked kommuniceras ut.

Kommer ev att göra en större sammanfattning/renskrivning av dagens information, men lägger nu ut en lista med intressant information.

BP större än vad marknaden anar:

VD berättade hur det gått till när BP hörde av sig till bolaget och då visade intresse för Rescuerunner. I FAS 1-test så hade en del skeptiker på BP deltagit. Allt flöt på riktigt bra under testerna och alla parter var mycket nöjda. BP:s skeptiker hade efter uppvisningen ställt sig upp och sagt:

"Vi var skeptiska till detta innan det vi idag fått se. Nu är vi frälsta!".

Detta gjorde att BP godkände FAS 2-test som genomfördes på ett lysande sätt inför VIP-personer på BP. Alla var åter nöjda och gav signaler om att förbereda för FAS 3-tester.

Anmärkningsvärt är att BP aldrig haft någon som ens nått FAS 2, före just Safe at Sea. Nu har man återigen uppmanat Safe at Sea att förbereda för FAS 3, ett beslut som skall tas den 6/3, nästa vecka.

• Efter ett litet missförstånd på stämman om hur många kvartal som visat vinst så försa man sig från bolagets sida. Det som kom ut var att innevarande kvartal, dvs q1, kommer att visa vinst (!).

Detta stärktes av att man bekräftade att de 3 första kvartalen 2014 redan nu är fulltecknade produktions-/servicemässigt.

• Order 2013 på 9 st Rescuerunner från Förenade Arabemiraten har varit en initialorder, kund är intresserad av betydligt fler. På tisdag den 4/3 åker VD dit igen....

• SUPACAT i England nytt avtal på gång. Det avslöjades att det kan vara ett internationellt samarbete (!) på gång.

• Nya beställningar i slutet på -13 innefattar en bransch med mycket stor potential. Safe at Sea har skrivit på sekretessavtal men kunde avslöja att det var en "Försvarsdomän". En marknad som nu gett ett intresse från flera olika marknader samtidigt.

• TESO i Holland jämförs med Svenska Vägverket då till sjöss. Där har man skrivit in i kravspecifikationer som syftar på Rescuerunner. Stor marknad.

• Räddningstjänster och olika bolag (stora) från Hongkong och Taiwan har visat mycket stort intresse för både Rescuerunner och Optiguard. Möte inplanerat.

• svenska sjöräddningen har 60 Rescuerunner som nu börjar bli för gamla. Där kommer Safe tjäna pengar på reparationer, uppgraderingar, byte motorer och nyförsäljning.

• Möte med Norges Flottchef inplanerat den 20/3. Mycket stor potential och projekt i närtid.

• Genombrott på gång i Frankrike.

• Optiguard enorm potential. Safe at Sea har ensamrätt worldwide!

• Elysator också stor potential. Safe at Sea har ensamrätt worldwide!

• Optiguard/Elysator har testats av stora potentiella kunder med mycket bra resultat.

• Stor Yachttillverkare nära avtal. Stor båttillverkare är intresserade av att ta in Optiguard i sin produktion på samtliga båtar!

• Representant från Aktiespararna sa faktiskt att: "Det ser lovande ut för bolaget!"

• På fråga om NE var beskedet att det behövs inte, "vi går med vinst!" . Om man skulle behöva mer kapital så kommer det enligt besked på stämman bero på en ev större order/orderingång! Tydliga signaler!

Jag var positiv till Safe at Sea redan tidigare, men att bolaget nu är på väg att utvecklas till något mycket större än vad jag vågat hoppas på tidigare är tydligt.

Det är idag bekräftat att bolaget är på väg mot stora genombrott på flera håll och det händer nu. Jag räknar med intensiva veckor/månader vad gäller information om att allt nu går riktigt bra. Alla 4 kvartal lär visa vinst, 3 är redan "hemma" för 2014!

Trodde själv på ca 40-45 SEK inom kort men jag räknar nu med att en värdering på ca 200 MSEK är nära då man nu är nära att erhålla stora världsledande bolag som kunder. Inom flera marknadsområden dessutom!

Det skulle innebära en kurs på ca 90 SEK. Jag tror efter denna dag att det är närmare än vad de flesta inser.

Mycket intressanta veckor framöver!

Mvh

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.